MELKER GARAYS UTSTÄLLNING

Den 10 september besökte några av Privets medlemmar en utställning av Merker Garay, en svensk författare och målare. På utställningen visades färgstarka bilder i akryl. Garay har skrivit en illustrerad bok där man kan hitta bildernas titlar och beskrivningar av målarens känslor som han hade fått under arbetet med sina bilder.

 
 

Tack vare arbetsamhet och energi, har Garay fått mycket framgång i sitt arbete under en kort period. Han är alltid omgiven av professionella människor från olika länder som jobbar inom olika områden.  

 

Många besökare kom till utställningen. Det var trevligt att träffa Garays familj. Hans fru och barn var glada för och stolta över honom.

 

I våras bekantade vår förening sig med Garays litterära verksamhet.  Vi hoppas att hans kommande böcker ska fortsätta översättas till ryska och publiceras i Ryssland.

 
Text Olga Sj.        
Översättning Ekaterina V.  

KONSERT PÅ LOUIS DE GEER

Den 8 september hölls på Louis de Geer en säsongspremiär med en dirigent, vår landsman, M. Jurovskij. Från 2006 är han en huvuddirigent på symfoniorkestern i Köln, Tyskland. Han uppträder ofta i Ryssland och olika skandinaviska städer inklusive Norrköping. Publiken värderar hans talang högt och därför fyller han alltid konserthallarna. Många ryska begåvade solister uppträder med Jurovskij. Den här gången var det pianist Aleksander Melnikov som är populär i Amsterdam, Leipzig, Munchen, London, Tokyo och Ryssland. Han spelade Beethoven på Louis de Geer.

Dessutom ljöd Vagners och Sjostakovitjs verk. Sjostakovitj skrev Symfoni nr 1 som sitt examensarbete. Den gjorde den 20-åriga kompositören känd i många länder.

 

Text Olga Sj.

Översättning Ekaterina V.


Styrelsemöte

Den 31 augusti hölls det första mötet för höstterminen 2016. På mötet diskuterades verksamhetsplan för höst-vinter 2016. Flera evenemang kommer att tillägnas filmkonstsåret i Ryssland.

Föreningen har fått en inbjudan till den nionde svenska konferensen för ryska landsmän i Sverige. Ekaterina Volchkova kommer att representera vår förening på konferensen. Hon ska göra en presentation om föreningens verksamhet.

Juridisk rådgivning för rysktalande i Sverige organiseras den 8 oktober på ABF i Norrköping. 

 

Text Olga Sj.

Översättning Ekaterina V.

 

 


RSS 2.0