Kulturnatten i Norrköping

Den 24 september hölls Kulturnatten i Norrköping. Festivalen ägde rum på 106 platser: i gallerier, museer, teatrar, biblioteken, kyrkor och i Rådhuset. I Rådhuset hölls 15 evenemang: gruppbesök, utställningar, möte med personalen och musikaliska föreställningar.      

 

 

  24 evenemang hölls i Visualiseringscenter, 14 på Cnema, 13 på Konstmuseet, 25 på biblioteket. 

 

 Många evenemang ordnades för barn. På biblioteket hölls kulturdag för barn. Man sjöng barnlåtar och dansade, visade teaterföreställningar, berättade sagor, spelade dockteater och olika spel. Barnen träffade barnboksförfattare. 

 

Man fick veta om Norrköpings historia på Rådhuset där det fanns en utställning och i spårvagnar där en film visades.

 

 

Det fanns många musikaliska föreställningar på olika platser i stan. Kör Matrjosjka uppträdde med en orkester som är mycket populär i Norrköping.   

 

 
    

Kören sjöng fyra låtar: ”I smedjan”, ”Din´ din´din´”, ”Filtstövlar” och ”Kadrilj” och diskuterade med orkestern ytterligare samarbete.

 

 

På festivalen var det mycket intressant under hela dagen.

 

Text och bild Olga Sj.

Översättning Ekaterina V.                                           


Zumba

Den här terminen startades Zumba kurs på vår förening. Kursen hålls i en stor sal som ABF tillhandahåller för oss i stan. Kursledaren, Tatjana, har stor danserfarenhet och förmedlar gärna den till alla som kommer. Efter dansen blir man mer energisk och på bra humör.    

 

 
Text och bild Olga Sj.
Översättning Ekaterina V.

Möte med barn på biblioteket

Det första mötet med barn i hösttermin 2016 var tillägnat avsked med sommaren och mottagande av hösten. Både barn och vuxna älskar sommartiden. De läste dikter och berättelser om sommaren, löste gåtor, berättade och förklarade för varandra ordspråk samt skapade berättelse om sommaren.

 

Dessutom spelades olika spel. Barnen spelade olika djur- och fågelkaraktärer och dansade ringdans. Hösten kom och bjöd på nötter som sommaren hade odlat i skogar och parker. 

 

Äldre barn fungerade som ledare i olika övningar. 

 

Nästa möte med barn äger rum den 16 oktober och ska tillägnas filmkonst i Ryssland. 

 

Text Olga Sj.

Översättning Ekaterina V. 

 


RSS 2.0