Sagostund på biblioteket och samtal med OS-temat

På sagostunden på biblioteket träffade vi vintern. Vi läste dikter av kända ryska poeter, lärde oss olika ordspråk, löste gåtor och spelade teater. ”Hej du i vit solklänning av silver brokad” (ur en dikt av P. Vjazemskij) sade vi till vintern i vår föreställning. Vintern försökte skrämma oss med frost och snöstorm samt sträng kyla men barnen blev inte rädda av hoten och sade att de tycker om vinter och om vintersport.

Vi tog tillfället i akt att påminna om vinter-OS i Sotji. Vi hade ett samtal och tittade på en film. Barnen lyssnade intresserat om stafettfacklan som har burits 65 tusen km, varit på Nordpolen, på Elbrus och på botten av Bajkalsjön. I Olympiaden deltog 88 länder. Vårt lag vann 33 medaljer och tog första platsen. Barnen blev överraskade när de fick veta att funktionshindrade människor, paralympiska idrottsmän, också deltog i OS och vann 80 medaljer. Olympiska symbolerna visades och barnen fick veta att haren föreslogs av en tjej från Tjuvasjien. Vi tittade på barnen som deltog i öppnings- och avslutningsceremoni av vinter-OS.

 

Dessutom märktes det att man bör fylla de långa mörka vinter kvällarna med läsning, teckning och möten med vänner. Vi visade hur man kan spela dockteater när man träffas. Barnen tittade på en dockteatersaga ”Tre björnar” spelat med hjälp av sina föräldrar och vänner.   

 

Text och bilder: Olga S.

Översättning Ekaterina V.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0