ARMENISK DEMONSTRATION I NORRKÖPING

Den 24 april deltog vår förening i en demonstration som arrangerats av den armeniska föreningen i Norrköping. Den var tillägnad minnesdagen för det armeniska folkmordet. Över 200 människor hade samlats till demonstrationen. De gick från stadsbiblioteket till tyska torget. I tåget fanns det både vuxna och barn som höll flaggor och banderoller om folkmordet.  

 

 

Framför demonstranterna uppträdde föreningens ordförande och representanter från Norrköpings kommun. Vår förening representerades av två medlemmar. Vi uttryckte empati och delad sorg. Dessutom pratade vi om en stark koppling mellan våra länder och det stöd som ryssarna ger till Armenien sedan Katarina IIs regeringstid.

Vi nämnde de kända armenier som påverkat rysk kultur, vetenskap och idrott. Vi pratade om de ryska författarna och poeterna som i sina verk visat kärlek till och empati för Armenien. 

Armenien upplevde fruktansvärda händelser. Det finns fortfarande minnen från de tiderna och en stark kärlek till hemlandet hos de människor som nu bor i olika delar av världen. De berättade om det i sina sånger, dikter, berättelser och musik som vi lyssnade under demonstrationen.

 

 

Dessutom hördes röster mot terror och krig, som världen upplever nu, på demonstrationen. Vår förening föreslog samarbete därför att det finns många sidor i historien som förenar Armenien och Ryssland.  

 

Text och bild Olga S.

Översättning Ekaterina V.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0