MARS MÅNAD MED KULTUR OCH VÄNLIGHET

I februari och mars besökte några medlemmar från vår förening ryska kulturella evenemang.

I februari lyssnade de på Sjestakovitj Symfoni nr 5 och musikverk av Elena Firsova som spelades av Norrköpings symfoniorkester med dirigent Michail Jurovskij. Michail Jurovskij är den bäste tolkaren av Sjestakovitj musik. Sjestakovitj var en vän av Jurovskijs familj och de spelade piano med fyra händer.

 I mars visades Romeo och Julia baletten, direktsänt från Bolsjojteatern, på Cnema. Man fick se baletten på nära håll. I pausen visades intervjuar med dansarna.
  Dessutom firade man i februari och mars Alla hjärtans dag, Förlåtelsesöndagen, Fäderneslandsförsvararens dag och Internationella kvinnodagen. Man gav många presenter, blommor, hälsningar och vykort.
Träffen med barn på biblioteket var tillägnad tema Godhet. ”Sagan om Godhet” och dikten ”Duvor” av I.S. Turgenev lästes. Innehållen av verken och ordspråk ”Ett gott ord läker, men ett elakt slår”, ”Livet gavs för att göra goda saker”, ”I godheten lever man trevligt” diskuterades. Huvudmålet var att informera barnen att det är viktigt att bygga goda förhållande i familjen. Barnen reciterade olika dikter, lärde sig regler om godheten och diskuterade hur man gör goda saker. Dessutom gav barnen komplimanger till varandra och målade vykort åt sina föräldrar.

 

Text och foto Olga S.

Översatt av Ekaterina V.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0