Biblioteksträff med barn

Den 17 oktober hölls en timme för vetgiriga på biblioteket. Vi pratade om hur kärlek till kunskap, hjälper människor att utveckla tänkandet, gör livet intressant, formar personligheten, och vad man kan göra för att hålla intresset levande. Ryska böcker om livet och vetenskap som finns på biblioteket visades.
Man berättade om ryska berömda personer i litteratur, vetenskap och krigföring. Deras porträtt visades. Det var trevligt att barnen kunde komma ihåg några dikter av Pusjkin och Esenin och att de vet namnen på och dikter av olika barnförfattare.
Barnen fick höra om moderna ryska begåvande personer, matematikern G. Perelman, schackspelaren G.Kasparov, uppfinnaren av kulsprutan M. Kalasjnikov. Deras namn finns bland de 100 största genierna i världen i modern tid.
Barnen fick veta om författaren Lomonosov, hans liv och litteratursverksamhet. Sedan presenterade de böcker som de hade läst hemma, berättade innehållet och gjorde grammatiska och matematiska uppgifter.
Slutligen berättade man om Artem Tulesjin, vinnare av världsolympiaden i astronomi 2015 och om det ryska vetenskapliga centret Skolkovo.
Hoppas att sådana lektioner väcker intresse för kunskap och den ryska kulturen samt bidrar till utvecklingen av nyfikenhet.

Text av Olga S.
Översatt av Ekaterina V.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0