VÅRA STUDIECIRKLAR

I slutet av april/början av maj slutade terminen på våra kurser.

På språkkursen användes textboken som kallas ”Russian course” av en engelsk författare Nicholas J Brown. Teman som vi gick igenom på ryska, svenska och engelska var negationer, tilltalsord, brevskrivning och particip. Vi läste texter om ryska studenter, ”Gård i Moskva”, Peter den store samt ryska sagor. Alla texter har översatts till engelska och svenska. Vi diskuterade olika böcker, filmer, sånger och tv-nyheter. Det var intressant och nyttigt. Nu planerar vi verksamheten till nästa termin. Det kan bli litteratur-, historie- eller konstklubb. Under sommaren kommer vi att fortsätta fundera, bestämma någonting och träffas igen nästa termin.     

På musikkursen för barn, ordnad av Tamara A, lärde sig barnen nya sånger och dansrörelser. Barnen har tittat på dockteater. Antalet föräldrar och barn som är intresserade av kursen ökar. Kursen hjälper med barnens musikaliska och språkliga utveckling.    
Ett av mötena på biblioteket med barn tillägnades segerdagen. En del av berättelsen ”Vanja” lästes. Berättelsen handlar om hjältemod av en 11 år gammal pojke under andra världskriget. Några texter läste barnen själva. Dessutom visades bilder och affischer från den där perioden.  Bland andra bilder fanns de som visar slaget vid Stalingrad och ”segermarskalken”. Barnen berättade om sina förfäder som hade deltagit i kriget.
Jag delade också minnen om dessa svåra tider som jag och andra barn som bodde i område av slagen vid Kursk och Orjol tvingades överleva.

 

 I slutet av mötet fick barnen dikter som de kommer att recitera under 9:e majfirandet.

  

 Text och bild av Olga S.

Översatt av Ekaterina V.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0