FÖREDRAG OM ESENIN FÖR BARN

2015 är ett litteraturår i Ryssland. För att öka intresset för bokläsning ordnas i många ryska städer bokmarknader, jubileumsfester, tävlingar bland läsare, litteratursfestivaler och möten med författare, poeter samt andra personer verksamma inom litteratur och konst.     

 

Vår förening vill också göra en insats och ordnar två litteraturkvällar. I oktober håller vi en kväll tillägnad Esenin och i november en teaterföreställning byggd på Pusjkins verk.

 

Träffarna med barn på biblioteket är också tillägnade litteraturåret. Den 19 september hölls föredrag om Esenin. Barnen fick veta om livet av den begåvade poeten, vars verk vi fortfarande njuter av 120 år efter hans födelse. Hans verk är fyllda med kärlek till hemland och natur. Barnen fick chans att känna det när de läste verken själva eller lyssnade på föräldrarnas läsning. På bilderna såg de Konstantinovo, byn där poeten födds, poetens hus som är ett museum nu, naturen som inspirerat honom till verket samt poetens porträtt och monument över honom.     

 

Dessutom ordnades utställning med ryska barnböcker, rysk grammatik för nybörjare, lästävlingar och tävlingar för naturintresserade. Barnen gjorde bokmärken och lärde sig hur man använder dem. De fick böcker för att läsa hemma, innehållet kommer de återberätta på ett föredrag för vetgiriga läsare som ska hållas på nästa lektion i oktober. Dessutom planeras en lektion om humoristiska barnförfattare och sagokaraktärskarneval i november och december. 

 

Text Olga S.

Översatt av Ekaterina V.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0