BALETT DIREKTSÄNTS FRÅN BOLSJOJTEATERN

Den 24 januari tittade vi på baletten ”Så tuktas en argbigga”, direktsänt från Bolsjojteatern. Baletten sattes upp efter komedin av William Shakespeare. Komedin handlar om svårigheter i förhållandet mellan halsstarrig Katarina och hennes fader, hennes syster Bjanka och hennes fästman och senare, Petruchio. Både Katarina och Petruchio har starka personligheter men kärlek avväpnar dem.     

 

Varje karaktär visar sin egen stil i dansen. Alla dansörer visade stor talang. Dansstegen var underbara och väckte många starka känslor hos publiken.  

 

Koreografen var Jean-Christophe Maillot, en känd konstnärlig ledare av Ballet Russe de Monte Carlo. Musikfragment från D. Sjostakovitjs verk har använts i baletten. Enligt Maillot är Sjostakovitj ”hela universum”. Det finns så mycket passion i hans musik! Dessutom lyssnade vi på intervjuer med Maillot och Sergej Filin, en konstnäring ledare av Bolsjojteatrn.

 

I Cnemahallen känns det nästan som på Bolsjojteatern. På den stora skärmen kan man inte bara se rörelser utan också karaktärernas känslouttryck.    

 

Text Olga S.

Översättning Ekaterina V.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0